Hvorfor har jeg valgt kundebonde?

Kunde-Bonde er for mig et tilvalg, der betyder noget i min hverdag. Vi har nok som så mange andre været vant til, at alle slags grøntsager kunne fås hele året. Med Kunde-bonde forsøger vi i stor stil at spise ud fra det, som er at få i den pågældende sæson. Det har betydet mange nye spændende retter, hvor de tilgængelige grøntsager forsøges udnyttet på bedste vis.
Men økologien og det lokale har også en vigtig plads for mig. Jo mere ”oplyst” jeg er blevet, jo mere ved jeg om de mange sprøjtegifte, der bruges og den megen CO2, der udledes for at bringe salat fra udlandet til Danmark eksempelvis. Ved at bruge Kunde-Bonde er jeg også bevidst om, at jeg er med til at skåne miljøet og mig selv og min familie. Det har også været et vigtigt element i valget af Kunde-Bonde.

Selleripostej

400g revet rå selleri kan evt. erstattes af kartoffel, pastink eller en kombination

100g revet gulerod

Lidt olie eller smør til stegning

2stk basilikum frisk eller tør

1 tsk spidskommen

3dl  mælk

2 æg

2 fed hvidløg

30g finthakket hasselnød

70g finthakket valnød

Pebber og salt

Håndfuld finthakket persille eller koriander til drys

 

Varm olie eller smør og svits selleri, gulerod, hvidløg og steg i 2-3 min.  Tilsæt havregryn, basilikum, spidkommen, nødder (gem lidt også til pynt) samt mælk.  Smag til med peber og salt.  Lad blandningen køle ned og tilføje 2 piskede æg.  Kom i form gerne foret med bagepapir eller i smurt form, drys med nødder og tilbered i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time.  Hød øje med at nødderne ikke bliver for mørke og læg evt. bagepapir over.  Når postejen serveres kan der drysses med persille.

Referat af kernegruppemøde torsdag 25/1

Referat af kernegruppemøde torsdag 25/1 kl. 19.30 på Blakgården.

Tilstede var: Janus, Stephan, Linda, Marten og Rasmus.
Linda fortsætter i KG, Marten udtræder.

KG består herefter af: Janus, Stephan, Linda og Rasmus.

Vi lavede en dagsorden, ud fra nedenstående emner:

  • Hvad arbejder kernegruppen med, dette er ikke fastlagt men erfaringer kan deles.
  • Hvor tit og hvor skal vi mødes, planlægger vi datoer forud eller laver vi en fast rytme.
  • Hvor mange kundebonde dage skal vi planlægge i år?
  • Skal vi planlægge aften markvandringer?
  • Referat af møde i facebook/SO-Me gruppen.

Kernegruppens opgaver.

KG udformer strukturen i fællesskabet, og deltager i udformning af visioner for fremtiden.

KG gennemgår dyrkningsplan og regnskab inden planlægningsmødet.

KG bringer medlemmernes synspunkter med til debat inden planlægningen af sæsonen.

KG hjælper med kommunikationen til medlemmerne.

KG arbejder med at øge medlemstallet og derved få ordningen stabiliseret.

Mødefrekvens

KG mødes hver 4. – 6. uge

Næste møde er 1./3. kl.19.30 hos Stephan på Jernbanestræde 2b (indgang af den bagerste dør)

Derefter mødes vi 14./4. kl.14.00 hos Rasmus på Kærsgårdsvej 31

Sidste planlagte møde er 23./5. kl.19.30 hos Linda på Lindevænget 32

Kundebondedage med mere.

I kommende sæson forventes det at der bliver omkring 10 kundebondedage heraf 3 med spisning,  Janus fastsætter dato.

Høstfesten afholdes som sammenskudsgilde. I forbindelse med høstfesten afholdes en markvandring, her berettes der om afgrøderne, det er også her medlemmerne kan komme med kommentarer og ønsker til næste sæson.

Næste års planlægningsmøde afholdes 12./1. 2019 mødet annonceres flere gange i løbet af december.

Det blev aftalt at der skal laves nogle markvandringer.

Vedr. Facebook

Gruppen havde endnu ikke holdt møde.

Vi aftalte at prioritere gruppen højere, således den kan blive mere værdifuld i forhold til annoncering.

Kundebonde App.

Janus fremviste Kundebonde appen, alle var enige om det kan blive et fint værktøj – ikke mindst i forbindelse med opgaver i marken.

Spidskåssalat 4 pers.

Det skal du bruge

  • ½ kg spidskål
  • ½ knoldselleri
  • 1½ græsk yoghurt
  • 1½ spsk. Citronsaft
  • Frisk kværnet peber
  • Frisk revet peberrod efter smag og behag
  • Rosa peber
  • Friske krydderurter til pynt

 Sådan gør du

  • Rens og snit spidskål
  • Skræl og snit selleri
  • Bland græsk yoghurt, citronsaft og peberrod i spidskål og selleri
  • Smag til med salt/peber og evt. mere peberrod
  • Pynt med friske krydderurter og rosa knust peber