Referat af kernegruppemøde torsdag 25/1

Referat af kernegruppemøde torsdag 25/1 kl. 19.30 på Blakgården.

Tilstede var: Janus, Stephan, Linda, Marten og Rasmus.
Linda fortsætter i KG, Marten udtræder.

KG består herefter af: Janus, Stephan, Linda og Rasmus.

Vi lavede en dagsorden, ud fra nedenstående emner:

  • Hvad arbejder kernegruppen med, dette er ikke fastlagt men erfaringer kan deles.
  • Hvor tit og hvor skal vi mødes, planlægger vi datoer forud eller laver vi en fast rytme.
  • Hvor mange kundebonde dage skal vi planlægge i år?
  • Skal vi planlægge aften markvandringer?
  • Referat af møde i facebook/SO-Me gruppen.

Kernegruppens opgaver.

KG udformer strukturen i fællesskabet, og deltager i udformning af visioner for fremtiden.

KG gennemgår dyrkningsplan og regnskab inden planlægningsmødet.

KG bringer medlemmernes synspunkter med til debat inden planlægningen af sæsonen.

KG hjælper med kommunikationen til medlemmerne.

KG arbejder med at øge medlemstallet og derved få ordningen stabiliseret.

Mødefrekvens

KG mødes hver 4. – 6. uge

Næste møde er 1./3. kl.19.30 hos Stephan på Jernbanestræde 2b (indgang af den bagerste dør)

Derefter mødes vi 14./4. kl.14.00 hos Rasmus på Kærsgårdsvej 31

Sidste planlagte møde er 23./5. kl.19.30 hos Linda på Lindevænget 32

Kundebondedage med mere.

I kommende sæson forventes det at der bliver omkring 10 kundebondedage heraf 3 med spisning,  Janus fastsætter dato.

Høstfesten afholdes som sammenskudsgilde. I forbindelse med høstfesten afholdes en markvandring, her berettes der om afgrøderne, det er også her medlemmerne kan komme med kommentarer og ønsker til næste sæson.

Næste års planlægningsmøde afholdes 12./1. 2019 mødet annonceres flere gange i løbet af december.

Det blev aftalt at der skal laves nogle markvandringer.

Vedr. Facebook

Gruppen havde endnu ikke holdt møde.

Vi aftalte at prioritere gruppen højere, således den kan blive mere værdifuld i forhold til annoncering.

Kundebonde App.

Janus fremviste Kundebonde appen, alle var enige om det kan blive et fint værktøj – ikke mindst i forbindelse med opgaver i marken.

Spidskåssalat 4 pers.

Det skal du bruge

  • ½ kg spidskål
  • ½ knoldselleri
  • 1½ græsk yoghurt
  • 1½ spsk. Citronsaft
  • Frisk kværnet peber
  • Frisk revet peberrod efter smag og behag
  • Rosa peber
  • Friske krydderurter til pynt

 Sådan gør du

  • Rens og snit spidskål
  • Skræl og snit selleri
  • Bland græsk yoghurt, citronsaft og peberrod i spidskål og selleri
  • Smag til med salt/peber og evt. mere peberrod
  • Pynt med friske krydderurter og rosa knust peber

Marinerede grøntsager 4 pers

Denne ret kan laves ud fra næsten alt hvad bonden har at tilbyde i sæson

 Dette er et eksempel på hvad du kan bruge

  • 2 gulerødder
  • ¼ blomkål
  • 16 rosenkål I 1/4
  • ¼ spidskål
  • ½ gul/grøn squash
  • 1 fennikel
  • Kronblade fra morgenfrue eller karseblomster

 Marinade

  • 1 dl. Olivenolie
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 – 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Blend det hele og smag til. Tilsæt evt. mere olie hvis det er for tørt

Sådan gør du

  • Skræl og rens grøntsager
  • Flæk spidskålen og fjern stok
  • Snit den i tynde skiver på foodprocessoren
  • Snit gulerødder i tynde skiver
  • Snit squash i tynde skiver
  • Skær rosenkål i kvarte
  • Bland alle grøntsagerne med marinaden og lad den trække.
  • Smag evt. med salt/citron osv.
  • Pynt med stykker af purløg og groft kværnet peber og blomster

Syrlig gulerodssalat 4 pers.

Det skal du bruge

  • 500 g gulerødder
  • Skal fra 1 citron
  • 2 tsk. Revet ingefær
  • 50 g mandler
  • 3 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 tsk. knust fennikelfrø

Sådan gør du

  • Kog æbleeddike og honning til en let sirup i en lille gryde sammen med citronskal
  • Smag den til med salt og peber, og lad den køle ned.
  • Skræl og riv ingefær
  • Rist mandlerne på en tør pande og hak dem.
  • Skræl gulerødderne og riv dem fint
  • Bland gulerødder, mandler og ingefær, hæld derefter siruppen over og bland det godt.

Pynt evt. med store stilke bredbladet persille

Solidarisk kundebonde fællesskab med økologiske grøntsager og æg.

Denne side benytter sig af cookies. Ved at benytte siden accepterer De dette. Læs mere om hvad cookies er.