Afgrøder og medlemmer på Blakgården

Efter en tør maj måned fik vi endelig noget regn. Onsdag inden regnen fik vi plantet blandt andet selleri. Selleri er vi rigtig glade for på Blakgården. Knoldselleriene kan holde hele vinteren og kan bruges i mange lækre retter. Bladselleri har vi haft om sensommeren, men i år har jeg som noget nyt prøvet at så dem endnu tidligere. Det er gået godt og det bliver spændende at se hvornår de kan være klar.

Selleri må ikke plantes for dybt. På billedet kan man se toppen af jordklumpen som selleriplanten har vokset i, i drivhuset. Nu har den fået mere plads og med torsdagens regnvejr har den fået en rigtig god start.

Flere medlemmer

Vi er lidt for få medlemmer på Blakgården. Til gengæld er det glade medlemmer, som bakker rigtig godt op om gårdens drift. Der var til weekendens kundebondedag flere nye medlemmer men også nogle af de rigtig trofaste. Alle var meget glade for at være med og håber meget at vi fortsætter med dyrkning af lokale grøntsager. Dyrkningen i denne sæson 2024 ser ud til at gå rigtig godt.

Blomstrende afgrøder

Til gensidig glæde for insekter og planter har vi en del blomstrende afgrøder på Blakgården.

Vores fire bistader giver selvfølgelig også lidt honning til medlemmerne. Men det er først og fremmest bestøvningen der er det vigtige. Bierne har det godt og de kan hente pollen og nektar fra hele Blakgårdens areal, uden risiko for at komme i kontakt med giftige sprøjtemidler.