Kundebondedag#1: Lugning af jordbærrækker

Så blev året skudt igang med den første kundebondedag. Dagens program var lugning af jordbærrækkerne. Efter imponerende rettidig op møde af de tilmeldte blev dagen startet med skønsang fra værtsparet og med-sang fra de frivillig. Herefter instruerede Janus i den farlige kunst at luge jordbær. Citat udfra forfatters hukommelse:

Det er livsfarligt at luge jordbær! I skal være opmærksom på tre ting:

  1. Kun gå i traktor sporet
  2. lug og vend al jord mellem planterne og ind til stokken; Både det synlige ukrudt og det der ikke er blevet til noget endnu skal luges.
  3. KUN lug den aller øverste del af jorden da man ellers skære jordbærplantens, relativt højtliggende, rødder over

Med den besked gik de frivillige til værks! 1/3 startede med at gå uden for traktorsporet og 1/3 lugede kun det synlige ukrudt. Men hurtigt var alle på ret kurs igen og høj sol, højt humør og individuel hastighed dikterede resten af formiddagen, kun afbrudt af kaffe og en masse snak.

Jordbær er lige på trapperne:

Forfatter med årets første spidskålshøst. De er klar til høst i marken nu (Husk kun at plukke de som er faste i hoved!):