Fennikel del 2

På Blakgården

På Blakgården dyrkes kun én sort fennikel i år: Fino. Første gang Janus satte fennikel i jorden havde han to sorter, men da de stort set var identiske i oplevelsen (høsttid, udbytte og smag) reducerede han til én. Til gengæld er der i år 5 hold fennikel, der er planlagt til at afløse hinanden løbende.
Fennikel er i starten en sart plante, hvorfor Janus sår dem i potte fra midt i april og efterfølgende med 3 ugers interval. En måned senere bliver de udplantet og høsten kan starte endnu en måned senere. I år startede høsten 28. juni.
Ifølge Janus lader planten til at være følsom over for forskellen på dag og nat, hvorfor den i vores klima har det med at gå ret hurtigt i blomst (efter 3 uger), hvorefter den bliver træet i smagen.
I år havde vi første hold fennikel i 1 måned. Det andet hold var klar, da tørken hærgede Danmark og derfor satte fut i modningsprocessen. De holdt 1 uge og blev afløst af hold 3 i uge 32. Janus forventer, at vi har fennikel indtil midt i oktober. Der har ikke været nogen problemer med sygdom eller skadedyr.

I vognen bliver fennikel lagt med hele toppen, da alle dele på planten, jo kan spises. Det giver os kunder en fantastisk unik mulighed for faktisk at udnytte hele planten til forskel fra de trimmede fennikel, vi kan købe i supermarkedet. Sidste år var roden også med i vognen, men i år har planten opført sig lidt skørt og lavet sideskud (små fennikelbabyer) ud fra roden, der modner i takt med moderplanten. Disse har Janus valgt at skære fra og sælge til Ludvigslyst restaurant.