Fiskelasagne (ca. 4 pers.)

Ingredienser

Grøntsagssauce
1 spsk olie
1 porre
1 fennikel + top
1 fed hvidløg
200 g gulerødder
400 g tomat (gerne friske)
1 spsk hakket dild
½ dl hvidvin
1 tsk salt
Peber

Ostesauce
10 g olie
50 g rugmel
300 g mælk
½ tsk salt
Peber
25 g ost
1 æg

Derudover
5 fuldkornslasagneplader
70 g revet ost
300 g fisk (fx laks eller mørksej)

Fremgangsmåde

Rens alle grøntsagerne grundigt – lidt erfaringstips:

  • Skær porretoppen af porren og rens resten. Porretoppen kan skilles ad blad for blad og skylles for jordrester og også bruges.
  • Gulerødderne kan skrubbes for jord og eftergås med en kniv for at fjerne evt. skader. Alternativt kan de skrælles.
  • Fennikelen renses nemmest ved at fjerne de dildagtige bladdele, skære et trekantet hak ind i bunden og fjerne rodstilken, hvorefter bladskederne med stilk let kan skilles ad og renses hver for sig. De dildagtige blade skylles grundigt med bunden i vejret.

 

Finthak hvidløget, snit porren i tynde ringe og skær fennikelbladskeder og -stængel i små mundrette tern.

Svits alle grøntsagerne i olien i en gryde.
Tilsæt tomaterne – bruges friske tomater bør disse enten blot blendes hele eller skoldes og “skrælles” (skallen pilles af) inden de tilsættes.
Tilsæt salt og peber og kog retten ca. 15 min. (evt. længere hvis tomaterne er meget vandige). Tilsæt hakket dild og fennikeltoppe samt hvidvin og kog retten yderligere ca. 5 min.

I en anden lille gryde piskes olie og rugmel grundigt sammen til smulder. Tilsæt mælken og varm blandingen op til kogepunktet under konstant piskning. Lad det koge et par minutter. Smag til med salt og peber og udrør osten heri. Tag gryden af varmen og tilsæt ægget under omrøring.

 

Tjek at der ikke er ben i og skind på fisken, skær den evt. i mindre fileter, hvis de er meget store. Fordel fisken i bunden af et ildfastfad. Lasagnepladerne lægges oven på fisken, så det nogenlunde passer i fadet. Fordel grøntsagssaucen over og slut af med ostesaucen som et låg. Pynt med revet ost og bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 min. 

Bon appetit!