Hvordan fungerer det?

På Blakgården dyrker vi en stor variation af forskellige grøntsager.
Kundebonde medlemmerne kan hente frisk høstede grøntsager fra juni til oktober og lagrede grøntsager fra oktober til marts.

Kundebonde medlemmerne betjener sig efter behov til eget forbrug. Grøntsagerne og æg hentes på Blakgården eller ved vores afhentningssteder i Silkeborg. Se afhentningssteder her.

Her kan du se listen med de grøntsager vi dyrker.

Der er mulighed for pluk-selv af udvalgte afgrøder, på denne måde får du glæden ved at høste helt friske grøntsager uden at skulle dyrke have selv.
For alle i familien kan det være en stor berigelse at se hvor fødevarerne kommer fra og måske også selv være med til at tage del i arbejdet. Derfor arrangeres der kundebonde-dage hvor vi sammen kan lave mad, deltage i praktiske opgaver og få inspiration til brug af de lækre råvarer.Kundebondedag

Deltagelse i kundebonde-dage er frivilligt, men vi ønsker på denne måde at styrke fællesskabet.

Hvordan fastsættes prisen?

Der afholdes årligt et planlægningsmøde hvor budgettet for det kommende år lægges åbent frem og vedtages af medlemmerne.
Budgettet tilpasses til fællesskabets ønsker om mængde og udvalg af grøntsager samt medlemmernes deltagelse i det praktiske arbejde.

Ud fra dette beregnes hvad det koster at være med i den kommende sæson fra 1. april til 31. marts. På denne måde skal der kun betales for produktionsomkostningerne ved dyrkningen.

Der indgås en aftale om medlemskab for én sæson.
Nye medlemmer kan optages i løbet af sæsonen, hvis der er grøntsager nok. Nye medlemmer, der starter midt i en sæson, betaler for resten af sæsonen frem til 31. marts.

Betalingen foregår typisk ved at der laves en fast månedlig bankoverførsel.
Men man kan også vælge at betale hele løbet ved sæsonens begyndelse. Dette styrker landbrugets likviditet da de fleste omkostninger ved dyrkningen ligger i den første halvdel af sæsonen.

Prisen for et voksent medlem for den kommende sæson er 5.142 kr. Dette svarer til 428,50 kr./måned for adgang til eget forbrug af årstidens økologiske grøntsager og æg.

Har du lyst til at være med i vores kundebonde fællesskab?

Tilmeld dig her.

Denne side benytter sig af cookies. Ved at benytte siden accepterer De dette. Læs mere om hvad cookies er.